Mieren

mieren_overlast_ongediertebestrijding_bakker Mieren_bestrijden_ongediertebestrijding_bakker    

Mieren zijn de ‘opruimers’ van de natuur maar worden in en om het huis of bedrijfspand altijd als vervelend ervaren. Veel voorkomend zijn de rode bosmier, faraomier, steekmier en natuurlijk de tuinmier. De meeste brengen geen ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee, echter kunnen sommige soorten wel steken of bijten.

Mieren kunnen gazons beschadigen, bestrating ondermijnen, hout aantasten en zijn natuurlijk niet gewenst in de keuken. Mierenhopen voor de ingang en rondom het pand zien er niet alleen onhygiënisch uit, de kans bestaat dat de mieren binnenkomen op zoek naar zoetigheid.

Hoe herken ik een mierennest?

Zodra u een paar mieren ziet, kan het zijn dat ze een kijkje aan het nemen zijn of opzoek zijn naar voedsel. Ook kan dit een teken zijn van een mierennest in de buurt.

Mieren hebben looppaden, door deze te volgen kom je meestal terecht bij het nest.

Een nest ziet er meestal uit als een klein hoopje aarde of vuil met een gaatje erin. Sommige soorten mieren bouwen hun nest graag in muren of op andere rustige, donkere plaatsen, die moeilijker te herkennen en te vinden zijn.

Voorkom overlast van mieren.

Om mieren binnenshuis te weren is een goede hygiëne noodzakelijk.

  • Ruim direct op, nadat u iets gemorst heeft;
  • Zorg dat etensresten afgedekt worden;
  • Sluit vuilcontainers goed en houdt ze goed schoon.

Mieren bestrijden.

Op internet kun je genoeg huis-tuin-keukenoplossingen vinden om mieren te bestrijden. Zoals kokend water in het nest gieten, koper in de tuin, bepaalde kruiden plaatsen in de buurt van het nest. Meestal is dit maar een tijdelijke oplossing.

Schakel bij mierenoverlast een professionele bestrijder in die het probleem voor u oplost. Bestrijding gebeurt door middel van lokgels en korrels. Mieren nemen deze mee naar het nest, waardoor de overlast binnen 1 à 2 dagen verdwijnt. Belangrijk is dat de koningin bij de bestrijding het loodje legt. Als zij sterft en er is niet voor vervanging gezorgd, verdwijnt het nest.

Deze sterke lokstof en korrels zijn niet vrij verkrijgbaar.

Voor meer informatie neem contact op via:

06 10 83 61 19      info@ongediertebestrijdingbakker.nl 

Open chat
1
Hoe kan ik je helpen?