Last van muizen?

Slimme, maar schadelijke knaagdiertjes

muis_kruipt_uit_holletje

Bij de gedachte aan muizen krijg je de neiging om je voeten al op te trekken.

Deze slimme, maar schadelijke knaagdiertjes kunnen zich werkelijk overal verstoppen.

Hoe herken ik een muizenplaag?

Het is niet heel moeilijk om signalen van muizenproblemen in je woning te herkennen. Vaak begint het bij het aantreffen van muizenkeutels: deze lijken op korrels hagelslag, of je komt aangevreten voedselverpakkingen tegen of schade aan kabels, hout of plastic.

Het zijn meestal de huismuizen, die graag in je woning wonen. Ze houden van warmte, beschutting en natuurlijk: voedsel!

Er zijn 2 redenen waarom de muizen jouw huis hebben uitgekozen:

  • Er zijn mogelijkheden om het huis binnen te komen
  • Ze hebben toegang tot voedsel of voedselresten

Muizennest verwijderen

Muizen bouwen nesten op plekken waar je amper bij kunt komen. Ze leven het liefst tussen plafonds, onder daken, in de muren, meterkasten, keukenkastjes of achter koelkasten.

U kunt zelf aan de slag gaan met muizenvallen, maar misschien je beter direct een specialist inschakelen. Wanneer wij bij u langskomen voor de muizenbestrijding, beginnen wij met het aanbrengen van wering, zodat ze de woning of het pand niet meer kunnen betreden. Welke bestrijding wij gebruiken om de muizen aan te pakken, is afhankelijk van de hoeveelheid muizen die aanwezig.

Verder kun je zelf het nodige doen: zorgen dat er geen etensresten meer te vinden zijn en etenswaren goed opbergen in ondoordringbare bakjes en potten.

Wat kost een muizenbestrijding?

De kosten voor het professioneel muizen bestrijding kunnen per situatie uiteenlopen. Het is echter zo dat de bestrijder bij een heftige muizenplaag vaak meerdere keren zal moeten langskomen. Een vaste prijs noemen is daarom niet moeilijk.