fbpx
Selecteer een pagina

Last van Mollen?

Niemand wordt blij van mollen in de tuin. Ze richten schade aan in het gazon, bloembedden en aan de wortels van jonge planten of drukken stenen omhoog door hun gegraaf. De mol komt in het hele land voor, met zijn sterke voorpoten, graaft dit zoogdier gangen onder de grond.

De mol

De mol kan in meerdere kleuren voorkomen maar is meestal zwart. Een mol is niet blind, maar het dier gebruikt vooral tastzintuigen op zijn snuit, poten en staart. Een mol kan niet alleen goed graven maar kan ook zwemmen.

De mol is een bos dier, maar voelt zich ook op hun gemak in tuinen, grasland of bouwland.

De verschijnselen van een mollenprobleem.

Het eerste teken van een mollenprobleem bestaat uit het verschijnen van molshopen en gangen die ze her en der maken. Hierin zoekt de mol zijn voedsel en plant zich voort. Mollen komen zelden boven de grond, dus de kans dat je er een te zien zult krijgen is klein.

Verschillende opties voor het bestrijden van mollen.

Er zijn een aantal methodes om mollen te bestrijden:

Klemmen, deze worden onder spanning in de zogenaamde ‘ritten’ geplaatst.
De geplaatste klem zal dichtslaan als de mol zich over een pal beweegt. Hierdoor berooft de mol zichzelf van het leven.

Het plaatsen van klemmen is een vak apart. Er bestaan verschillende methodes om met klemmen te werken. Er bestaat ook een breed scala aan klemmen en vallen.

Pillen, om met zogenaamde mollenpillen te mogen werken is een aparte licentie vereist. Door contact met de buitenlucht ontstaat er een dodelijk gas.

Vergassen, met een machine wordt er gas de ritten ingeblazen. Zodra de mol hiermee in contact komt is het afgelopen met hem of haar.

Mollenbestrijding, wanneer kan dit het beste plaatsvinden?

Mollen kunnen het beste worden gevangen in het najaar, ’s winters (als het niet vriest) en in het voorjaar. De mol is namelijk in deze periode het actiefst.

Het is belangrijk dat een mol zo snel mogelijk gevangen wordt om de schade te beperken. Als de mol gevangen is zegt dat niet dat de problemen voorbij zijn. Ze leven solitair (alleen) maar een territorium wordt gemakkelijk overgenomen door een ander.

Gelijk een afspraak maken?

06-10836119

Misschien vind je dit ook interessant?

Meer over wespen

Meer over wespen

Meer over wespen06-10836119Wat is het nut van wespen?Jazeker, de wesp heeft ook positieve eigenschappen. Zij zorgen voor evenwicht in de natuur door...

Lees meer
Meer over muizen

Meer over muizen

Meer over muizen06-10836119Welke soorten muizen komen in huis voor?HuismuizenDe huismuis is de muizensoort die voor de meeste plagen in woningen en...

Lees meer
Meer over houtworm

Meer over houtworm

Meer over houtworm06-10836119Soorten houtaantasters Er zijn drie verschillende soorten houtaantasters waar we veel mee te maken hebben. Dat zijn de...

Lees meer
Meer over processierups

Meer over processierups

Meer over processierups06-10836119Naar pagina processierups overlastWat is een processierups? Een processierups, ofwel eikenprocessierups is een...

Lees meer

Dit zeggen onze klanten

Bakker helpt ons al jaren met alles wat ongedierte betreft.
Door direct persoonlijk contact en het snelle handelen lopen wij nooit achter de feiten aan.

Van Beekum Specerijen

Harderwijk

× Direct contact.