Mierenbestrijding nodig?

Mieren overlast

mieren-kolonie-zand

Mieren de “opruimers” van de natuur

Mieren zijn de ‘opruimers’ van de natuur maar worden in en om het huis of bedrijfspand altijd als vervelend ervaren. In Nederland bestaan er talloze soorten mieren. Veel voorkomende zijn de rode bosmier, gewone steekmier en natuurlijk de tuinmier. De meeste brengen geen ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee, wel kunnen sommige soorten steken of bijten.

Mieren kunnen gazons beschadigen, bestrating ondermijnen, hout aantasten en zijn natuurlijk niet gewenst in huis.

Hoe herken ik een mierennest?

Zodra u een paar mieren ziet, kan het zijn dat ze een kijkje aan het nemen zijn of opzoek zijn naar voedsel. Grote kans dat er een mierennest in de buurt zit.

Mieren hebben looproutes (geurspoor), door deze te volgen kom je meestal terecht bij het nest. 

Een nest ziet er meestal uit als een klein hoopje aarde of vuil met een gaatje erin. Sommige soorten mieren bouwen hun nest graag in muren of op andere rustige, donkere plaatsen, die moeilijker te herkennen en te vinden zijn.

Mierenbestrijding

Op internet kun je genoeg huis-tuin-keukenoplossingen vinden om mieren te bestrijden. Zoals kokend water in het nest gieten, koper in de tuin, bepaalde kruiden plaatsen in de buurt van het nest. Meestal is dit maar een tijdelijke oplossing.

Schakel bij mierenoverlast een professionele bestrijder in die het probleem voor u oplost. Bestrijding gebeurt door middel van lokgels en korrels. Mieren nemen deze mee naar het nest, waardoor de overlast binnen 1 à 2 dagen verdwijnt. Belangrijk is dat de koningin bij de bestrijding het loodje legt. Als zij sterft en er is niet voor vervanging gezorgd, verdwijnt het nest.

Deze sterke lokstof en korrels zijn niet vrij verkrijgbaar.

Voorkom mierenoverlast

Mieren laten een geurspoor achter om de weg naar de voedselbron terug te vinden. Door die geurspoor te wissen kunnen de mieren de weg naar jouw keukenkastjes niet meer vinden. Het spoor wissen doe je door goed schoon te maken met allesreiniger of zeep.