Vliegen overlast

Pak de oorzaak aan, door madendood

Zodra het zonnetje weer gaat schijnen, krijgen we jammer genoeg ook weer last van vliegen. Een vlieg kan je nog wel te lijf gaan met een vliegenmepper, maar wat als je wel duizenden vliegen bij je huis hebt…

Soorten vliegen

Er zijn veel soorten vliegen in Nederland. Klustervliegen of grasvliegen overwinteren graag in een huis of (bedrijfs)pand. Bijvoorbeeld in je spouwmuren of in kieren en naden. Zodra het warmer wordt, worden ze wakker en actief en zullen opzoek gaan naar eten.

Ook bestaan er stalvliegen, deze vind je meestal, zoals de naam al zegt, bij stallen en/of boerderijen. Naast dat de vliegen het vee irriteert, verspreiden stalvliegen ook ziektes en verschillende soorten bacteriën.

Hoe herken ik een vliegenplaag?

Dat kan iedereen. Vaak verzamelen alle vliegen zich op een plek en ontstaat er een grote zwarte vlek van vliegen.

Heb je last van een paar of tientallen vliegen? Dan kan je dat prima zelf af met een vliegenmepper of vliegenspray. Zitten er honderden of wel duizende vliegen op je muur en/of rond je huis? Dan is het tijd om professionele ongediertebestrijder in te schakelen.

Vliegen bestrijden

Als er sprake is van een vliegenplaag is het verstandig om een professional in te schakelen.

Bij stalvliegen raden we aan om de oorzaak aan te pakken door middel van “madendood”. Aan het begin van het voorjaar komen de maden uit, door deze gelijk te bestrijden, hebben ze de kans niet om vlieg te worden.

Helaas, geldt deze behandeling niet voor klustervliegen of grasvliegen omdat deze al ontpopt zijn tot vlieg.

Wat zijn de kosten voor vliegenbestrijding?

De kosten zijn voor madendood zijn: € 0,61 per kalf *

Voor een vliegenbestrijding zijn de kosten afhankelijk van de situatie.

*o.v. van prijsstijgingen van het gif