Selecteer een pagina

Meer over houtworm

Gelijk een afspraak maken?

06-10836119

h

Naar pagina houtworm overlast

Soorten houtaantasters

Er zijn drie verschillende soorten houtaantasters waar we veel mee te maken hebben. Dat zijn de gewone houtwormkever, ook wel klopkever genoemd, de grote houtwormkever en de huisboktor. Het zijn echter niet de kevers of boktorren die het hout aantasten maar de larven hiervan.

Als een houtworm genoeg hout heeft gevreten, zal de larve zich uiteindelijk in het hout ontpoppen tot een volwassen kever. De volwassen kever zoekt doorgaans direct een maatje om te paren en er worden al snel nieuwe kevereitjes op het hout gelegd.

Het gevaar van houtwormen is dat ze het hout van houten constructies in huizen of gebouwen ernstig verzwakken en deze uiteindelijk in kunnen storten. Dit brengt grote gevaren met zich mee. Hoe eerder de houtworm wordt aangepakt, hoe geringer de schade en hoe gemakkelijker deze kan worden bestreden.

Wat te doen tegen houtworm?

Ongetwijfeld de meest effectieve manier van houtworm bestrijden is het simpelweg weggooien van het houten onderdeel waarin de larven zich hebben gevestigd. Dan ben je meteen van het ongedierteprobleem verlost. Wel moet u nog enige tijd in de gaten houden of de houtwormen niet al verspreid zijn naar andere objecten in de omgeving.

Hoe ziet houtworm eruit?

De larven van de houtwormkever of boktor worden ‘houtworm’ genoemd. Ze zijn waar te nemen als dikke, geribbelde wormpjes met een lengte van ongeveer 2-3 centimeter. De kop is vaak oranje tot bruin, maar het lijf heeft een witte tot witgele kleur. De wormen hebben geen pootjes.

Misschien vind je dit ook interesant..

Meer over processierups

Meer over processierups

Meer over processierups06-10836119Hoe leven mollen? Mollen leven solitair, dat wil zeggen: in hun eentje, tot in het voorjaar de paartijd aanbreekt....

Lees meer
Meer over mieren

Meer over mieren

Meer over mieren06-10836119Levencyclus van een mierDe koningin legt eitjes en verzorgt de larven en poppen. De eerste werksters die uit de poppen...

Lees meer

Dit zeggen onze klanten

Bakker helpt ons al jaren met alles wat ongedierte betreft.
Door direct persoonlijk contact en het snelle handelen lopen wij nooit achter de feiten aan.

Van Beekum Specerijen

Harderwijk